Article Image
read

Skal du afsted på ski for første gang, og er du voksen, så er det godt at være forberedt. Her er 10 ting som kan hjælpe med at gøre den først tur på ski en succes.

Vælge et mindre sted til din første skiferie. Færre mennesker gør det lettere når man er usikker, og har brug for ro til at koncentrere sig.

Gautefall i Norge er godt sted for begyndere.

Træn hjemmefra, og træn grundigt. Du har brug for god kondi, og du kommer til at bruge muskler du normalt ikke bruger. Skynd dig i gang med squat, lunges og knæøvelser, du kan kun træne for lidt. På youtube kan du se hvordan du laver disse øvelser.

Squats

Køb skitøj og skiundertøj som du føler dig tilpas i. Tag det på en dag hjemme, så du har følelsen af det når du bevæger dig. Det er vigtigt tøjet ikke genere, strammer eller klør. En tynd elefanthue er uundværlig under hjelmen. Skiundertøj og strømper genbruges, så du skal ikke have et nyt sæt på hver dag.

Skiundertøj

Leje af ski og skistøvler må ikke kun være et spørgsmål om pris. Vælge et sted hvor de kan guide dig, de rigtige ski og støvler har stor betydning. Forbered dig på den flotte “vrælte” gå stil, som ikke kan undgås i skistøvler.

Skistøvler

Book en tid med en skiinstruktør. Det er godt givet ud til dig personligt, og det giver dine rejsekammerater tid til en tur på de vildere piste. Er i flere nye afsted, så tilbyder de fleste steder også skiinstruktør til grupper. Det er dog en god idé at tage en enetime med fokus på dig og dit skiløb. Tal med instruktørerne, så du finder det helt rigtige match.

Skiinstruktør

Hold de pauser du har brug for, det er meget hårdere som ny, at stå på ski. Du bruger din krop på en ny måde, og din hjerne skal måske også vende sig til højderne, og du til alle de mange indtryk. Flere pause giver dig også energi til at kunne udholde hele ferien.

Varm chokolade

Husk solcreme, skibriller og almindelige solbriller. Sol og genskær fra sneen er kraftig, og kan være farlig. Være fornuftig, og husk at brug solcreme fra morgenstunden. Sveder du meget så husk at smøre dig ind lidt oftere.

Solcreme er et must på din skiferie

Det kan være en fordel at køre på den samme piste igen og igen. Det giver stabilitet, og når du føler dig sikker, slapper du mere af, så du kan fokusere på at køre korrekt. Du kan med fordel bruge skiinstruktør til at hjælpe dig med at finde den mest passende pist til dig.

Kaltenbach i Østrig har et bredt udvald af piste

Film dine løb, en ting er hvad du føler, et andet er hvordan du faktisk ser ud på ski. Det kan hjælpe dig til at se om du får lavet dine sving rigtigt, og din holdning generelt. Kører du med andre kan de optage dig med et GoPro kamera. Det er også et godt, og muligvis et sjovt minde. Forbered dig, du kører sjældent så hurtig som du tror, og du ser nok heller ikke lige så professionelle ud som du gerne vil. Men bare du har det sjovt, det tæller mere.

Kamera på hjelmen er den bedste måde at filme dit skiløb

Omfavn alt ved skiferie. Varm kakao, eller en øl i solen når det er tid til en pause. Afterski og sjov om aftenene, eller hygge i hytten med spil, og ild i pausen. Skiferie er meget mere end bare tid på pisten. Ønsker du at gøre skiferie til en tilbagevendende begivenhed, så finder du en god grund her.

Aftal hjemmefra hvilken type skiferie i ønsker, så er der ingen der bliver skuffet

Blog Logo

Rikke Christiansen

Stifter af 10Bedste.dk


Image

10bedste.dk

Find det du mangler

Tilbage til forsiden