Top 10 brætspil

Top 10 brætspil

Om det er en varm sommeraften, eller en kold vinterdag hvor der skal hygges. SÅ er det tid til brætspil! Mange spil kan spilles bådes med venner og familie, og kan være fantastisk underholdning på færgen, i toget eller i sommerhuset.


Cards Against Humanity / Det dårlige selskab

Spillet for voksne (+17 år) som har alle former for humor, frække tanker, og som ikke er bange for at vise det. Dette spil er ikke for sarte sjæle. Der findes både en dansk og engelsk udgave.

Hver runde stiller en spiller et spørgsmål fra et af de sorte kort – og alle de andre skal så vælge et passende (eller upassende!) svar fra deres hvide kort. Den med det sjoveste svar vinder runden. Efter hver runde er det en ny spillers tur til at trække et sort kort – og vælge det mest morsomme svar.


Ticket to ride

Brætspillet som findes i flere udgaver, og som tager dig rundt i verden, ved at bygge jernbanestrækninger. Spillet er godt som familiespil (+8 år), eller bare til en aften/eftermiddag med vennerne. Spillet tager dig fra by til by, så geografi boost er også muligt.

Spillet går i al sin enkelhed ud på, at man skal bygge jernbanestrækninger mellem byer, og på den måde få mulighed for at rejser mellem disse to destinationer. Når en bestemt strækning er bygget, gives der point.

Speak Out - Dansk

Dette spil vil få enhver til at skraldgrine. Alle står for tur, når der skal gættes uforståelige sætninger. Det er perfekt til en aften med vennerne, eller en gråvejrsdag i stuen med familien (+16 år).

Speak Out

Gæt en sætning! Sætningerne skal siges af en spiller med et mundstykke i munden. Dette mundstykke gør det meget svært at artikulere og helt umuligt at lukke munden. Derved bliver det umuligt at sige bestemte bogstaver og lyde.

Sequence

Spillet for dem som elsker taktik. Sequence er for hele familien (fås i flere udgaver). Det perfekte brætspil, når man ikke har en hel aften/eftermiddag, men gerne vil nøjes med et enkelt spil, det tager ca. 30 min.

Målet med Sequence er at lave rækker – eller sekvenser (Sequences) af fem af dine brikker på en stribe.

Hint

Så er det tid til et rigtig godt grin! Hint er rigtig godt når man er en lidt større gruppe, da det kræver minimum 4 personer, to mod to. Her skal du både være kreativ og taktisk.

Hint

Du skal synge, mime, tegne og tale for at få dine medspillere til at fange dine hints. På bordet kan du se tre kategorier. Når du har valgt en kategori ved du hvordan du skal få dine medspillere til at gætte dine ord. På bagsiden af hvert kort står der 6 ord. Din opgave er på 90 sekunder at levere hints nok til at dine medspiller kan gætte de 5 ord, der giver pluspoints – og undgå det forbudte ord, der giver minuspoint.

Settlers fra Catan - grundspillet

Taktik på højt niveau når der spilles om handel og magt. Det anbefales at være 3-4 spillere, og tager ca. 75 minutter at spille. Alle kan være med dog anbefales det at børn deltager fra 10+ år.

Spillet går overordnet ud på at handle sig til magt, og man handler med råstoffer, som kan bruges til at bygge byer og veje på spillepladen.

Kaste Gris

Ja! Kaste gris er ikke et brætspil, men det er så sjovt at det måtte nævnes. Kaste gris i almindelig størrelse eller jumbo størrelse. Alle aldre kan være, og med jumbo udgaven er de perfekte til en sommerdag i haven eller ved stranden. Den almindelige udgave kan transporteres med i håndtasken, og er god i toget, eller flyet. Det sjove spil for hele familien. Ja kaste grise er ikke et brætspil, men det er så sjovt at det måtte nævnes.

Kaste Gris

Kast grisene og se hvordan de lander. Jo mere specielt de lander jo flere point gives der.

Codenames

Dette korte taktik spil, er både spændende og sjovt. Spillet kræver minimum 4 deltagere, så der spilles to mod to. Er du bedst til at give clues, eller er du bedst til at gennemskue en kringlet besked, find ud af det med Codenames?

Hvert hold har en spionchef, der skal forsøge at få kontakte med alle de operative agenter i felten. Der sker ved at give hints om hvilke kort på bordet, der tilhører deres hold. Men gætter agenterne på kort, der tilhører det andet hold kan det gå galt – og helt galt, hvis de får snigmorderen involveret!

Partners

Partners er det perfekte brætspil for 4 personer. Det er en form for avanceret ludo, hvor man både skal sikre sig selv, og ens partner. Forbered dig på grin, op og nedture med dette sjove holdspil.

Spillet kan minde om Ludo, på den måde at man skal have sine brikker først i mål, og man kan slå hinandens brikker hjem, men det er noget mere nuanceret end som så.

Carcassonne

Carcassonne er et strategisk spil, og er et relativt enkelt spil, men også et rigtig spændende og udfordrende spil, hvor hver spillerunde overrasker og udfordrer deltagerne. Der kan være 2 til 5 deltagere, og et spil tager ca. 30-60 minutter.

Carcassonne

Carcassonne er et enkelt, strategisk spil, hvor det handler om, at bygge byer, klostre og veje mm. Det foregår i Frankrig i middelalderen. Spillet går ud på, at man skal placere de forskellige brikker på spillepladen. Brikken skal placeres, så den passer præcis til landskabet på spillepladen, hvor den placeres. Der gives point for placering.